Александър Митев е роден през 1923 г. в с. Вързулица, Великотърновска област. През 1943 г. завършва мъжката гимназия "Св. Кирил" във Велико Търново. Участвал в антифашистката борба и в Първата фаза на Отечествената война. Като политически офицер завършва Военнополитическата академия в София, в която след това е преподавател по обществени дисциплини. После работи в ГПУ на Народната армия по направление "Пропаганда". Бил е преподавател и в НШЗО "Хр. Ботев". Работил е и в Главна редакция "Пропаганда" на Радио "София". Има множество публикации във всекидневния и в периодичния печат.

ЗА НАЙ-НОВИЯ ПРОГРАМЕН ДОКУМЕНТ НА ПЕС

Брой 7-8 Юли-Август 2007
След краха на съществувалия в Русия и някои други европейски страни социализъм в лявото политическо пространство на Европа доминиращо положение придоби социалдемократическото движение. Негов представител е Партията на европейските социалисти (ПЕС). Тази партия е една от най-големите политически сили в Европейския съюз. И като организация, и чрез националните леви партии, членуващи в нея, тя оказва голямо влияние за развитието на Съюза, на неговото настояще и бъдеще, а и на Европа като цяло. На това ПЕС посвети и своя VII конгрес, който се проведе на 7 и 8 декември 2006 г. в гр. Порто, Португалия.

В Партията на европейските социалисти членува и Българската социалистическа партия. Това определя и интереса на нейните членове към решенията на конгреса в Порто. Още повече, че в неговата работа участва и българската делегация, начело с председателя на БСП Сергей Станишев.

Основният документ, приет от конгреса в Порто, е "Нова социална Европа - десет принципа за общото ни бъдеще".В него са изложени философските, икономическите, социалните и политическите възгледи на съвременната европейска социалдемокрация за настоящето и бъдещето на Европа. Това е всъщност нейната програма, чието предназначение е да служи за ръководство и на отделните партии, членуващи в ПЕС. В този програмен документ макар и в сбита форма са обявени желанието и

стремежът...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Зоро 2007-08-08 10:23
Ох, много Ви молим, стига сте ни занимавали с тези изтъркани социалдемократи чески брътвежи на бюрократизирала та се и тотално изхабила ПЕС.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови