Калин Първанов, журналист.

ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА МИСЛИМ ЗА НЕГО КАТО ЗА ИМЕ НА ПАЗАР

Брой 9 Септември 2007
Искам да започна с благодарност към организаторите на тази кръгла маса - Георги Кирков безспорно заслужава да си спомним за него. Друг е въпросът, че подобна кръгла годишнина от неговото рождение заслужаваше много повече. Заслужаваше с нея да се ангажират не само два клуба, но и Градският съвет на БСП и ръководството на партията. Тъй като по една или друга причина това не стана, да се надяваме, че като мине реденото на листите, като минат и други животрептящи въпроси, ще намерим време да си спомним и за Георги Кирков.

Страхувам се обаче, че от дистанцията на времето за все повече наши другари името Георги Кирков се свързва единствено с име на пазар, в чийто борд трябва да настаним други няколко наши "верни" и "заслужили" кадри.

Разсъждавайки върху темата на тази дискусия, вчера открих в библиотеката си една брошура, издадена от ВС на БСП през 1994 г. - "Общинската политика на БСП - исторически обзор". Автори са Ваньо Вълков, Рима Канациева и доц. Димитър Генчев. И ето какво открих за общинската политика на нашите първи общински съветници от левицата. Мисля, че беше казано, че Георги Кирков е бил първият социалистически общински съветник в София, но редом с него е бил и Димитър Благоев. Ето какво е предвиждала тяхната програма:
• Всестранно развитие на обществените форми на производство;
• Общински предприятия;
• Премахване на концесионната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Зоро 2007-09-27 16:59
Калине, как да гласуват 70% за ТАЗИ "левица", която провежда една от най-десните политики в БГ, а може би и в цяла Европа? Тази партия само по фасадата си рожовее. Съдържанието е отвратително неолиберално и капиталистическ о. С такава аморфна и антисоциална политика победи НЕ се постигат!
Цитиране
 
 
0 #1 проф.д-р Любомир Андреев 2007-09-23 21:34
Моля изпратете тази статия и поздравите ми на кандидата за кмет на софия генерал Бриго Аспарухов с пожелание за успешно провеждане на съответна столична общинска/комунална политика
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови