ИСКАМ СИ ВАУЧЕРИТЕ! ИЛИ ЗА ЧАСТНИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ И ДЪРЖАВНИТЕ ЧАСТНИЦИ

Брой 1 Януари 2008
Първата година от членството на България в Евросъюза преформулира и българската мечта. Ако някога – още от времето на Бай Ганьо, тя беше “Солунската митница”, а впоследствие – митницата в Кулата, то сега се налага известна смяна на приоритетите. Не че контролно-пропускателните пунктове са загубили своята привлекателност, но след 1 януари 2007 г. няколко от тях станаха вътрешни граници в ЕС. Е, митницата на Капитан Андреево ще остане може би задълго, но там пък кого да уредим по-напред на работа?

Заради това новата мечта на българина е да бъде частник. Частник, но ако може върху гърба на държавата. Ето, съпругата на шефа на общинското предприятие “Столичен електротранспорт” Симона Василева е образцова частничка. Нейната компания “Виртуален офис“ консултира друга общинска фирма – “Трамкар”. Междувременно мъжът на Симона – Йордан, дава заеми на шефа на “Трамкар” Христоско. С общински пари, без лихви и всякакви подобни утежняващи условия. Христоско пък се отблагодарява на Йордан, като наема частната фирма на Симона за консултант на ръководеното от него общинско дружество. Както се казва в такива случаи: “Чисти сметки, добри приятели!”. А някои несхватливи чак сега разбрахме какво означава модерното и натрапчиво словосъчетание “Публично-Частно партньорство” (ПЧП). Но нека не завиждаме - дай, Боже, всекиму!

На Асоциацията на частните...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #4 berta 2008-02-23 12:27
Как може да се правят все още опити за такива нагли далавери? Кон за кокошка. Частниците да си строят градини и училища, а не да цицат от нас. Когато си построят без нашите пари да искат каквито могат такси.Точка.
Цитиране
 
 
0 #3 Калин Първанов 2008-02-11 15:05
...първата, нито последната. Пак доколкото си спомням, тогава г-жа Радкова убеждаваше общински съветници на чашка кафе, че е в процес на закупуване на собствен парцел в кв. "Суходол", където ще си построи собствена сграда, така че базата в "Овча Купел" няма да й е нужна за повече от година. Сега какво стана - не ви ли поканиха в новата частна ясла в "Суходол"? Между другото, доколкото разбирам, вие имате възможност да си позволите таксите в частна ясла. Защо не запишете детето си в друга? В частните ясли и градини дефицит няма. Все пак, ще си позволя един съвет - проверявайте добре хората, на които поверявате детето си. Проверявайте ги, както по отношение на базата, така и по отношение на лицензите с които разполагат и дали те съответстват с предоставяната услуга. Защото понякога се появяват проблеми и в това отношение. Колкото до съмненията ви, че кметът на район "Овча Купел" се готви да злоупотреби с базата на 161-а ЦДГ, ако разполагате с факти можете да ги споделите с мен на имейл Готов съм проверя случая и да напиша статия, стига подозренията и фактите ви да отговарят на действителностт а. И стига наистина да сте г-жа Дойчева, а не г-жа Радкова...
Цитиране
 
 
0 #2 Калин Първанов 2008-02-11 14:54
Г-жо Дойчева, мога само да съжалявам за случилото се с вашето дете, но според мен отговорността за това е предимно ваша. Когато сте записвали детето в частното заведение, настанено в сградата на 66-а ясла, е било разумно да проверите, че наемателката - ЕТ "Сивема-Веселина Радкова", има сключен едва едногодишен договор за наем. Той е изтекъл и затова е освободила помещенията, а не защото "регионални я кмет" (както го наричате) за един ден е решил да врътне ключа на сградата. Решението за удължаване на наема № 682 е взето от СОС на 27.07.2006 г. От тогава до освобождаването на помещенията е изминала година и половина, тоест за никаква изненада не може да става дума. Първоначално вносителят - общинският съветник от ССД Георги Белчев (известен настанител на частни градини в общински такива)е предлагал ЕТ "Сивема-Веселина Радкова" да наеме помещенията за 5 години, но СОС е преценил, че това е прекалено дълъг срок на фона на дефицита на места в общинските ясли. И така се е стигнало до компромиса - удължаване на договора с още една година. Доколкото си спомням, тогава имаше много силна съпротива от страна на районната администрация в "Овча Купел", която искаше да си върне сградата, така че наистина в случая става дума за пореден компромис с ЕТ "Сивема-Весела Радкова". Ако при записването на детето ви г-жа Радкова ви е убеждавала, че няма страшно, защото отново ще си реши проблема със сградата чрез връзките си в СОС, мога само да ви съчувствам. В това отношение, нито сте ...
Цитиране
 
 
0 #1 Дойчева 2008-02-08 14:53
Пълни глупости! За моето дете нямаше място в държавна градина, затова се принудих да я дам в частна. Сега я изхвърлиха и от частната, защото регионалният кмет за един ден (на връх Коледа) реши и врътна ключа на сградата. А детето ми ПАК е на улицата. ДОВОЛНИ ли сте сега??? А аз пак си плащам данъците, но нито са ми взели детето във вече "разширенат а" държавна ясла, нито може да продължи да ходи в частната. А знаете ли и изобщо искате ли да знаете какво става с 161 ЦДГ, която не е отдадена на частници (каква мръсна дума!!). Защо кметът на Овча Купел е преместил 88те деца от същата тази градина в доста по-малките ЯСЛЕНИ помещения на 66та ясла. Дали сградата на 161 градина ще приеме други (може би 500 деца там, като гледам занижените критерии за лично пространство) или някой ще си построи едно затворено комплексче там - все пак парцелът е на чудесно място в Павлово, на булевард. Давайте, плюйте по частници, да ги изхвърлят всички от всички държавни помещения и земи, нека фалират всичките мръсници, но това ОТНОВО няма да реши проблема с липсата на места в яслите и градините, на никого не му пука за тях, още по-малко им пука за децата, важното е тези горе да си напълнят гушите. Дано им се спраскат тези необятни гуши скоро!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови