Фелипе Гонсалес е бивш министър-председател на Испания.

НОВА СЦЕНА

Брой 4 Април 2008
25/03/2008, в. “Ел Паис”
Сега, когато премина водовъртежът на кампанията, с която се ангажирах повече отколкото с онези, засягали ме пряко като министър-председател, дойде моментът за оценка на положението без присъщите на този период страсти, с лице към следващите месеци и години управление.

Добре би било бързо да се активизират публичните инвестиции в жилищно строителство и инфраструктура.

Девети март (денят на изборите – бел. прев.) укрепи самостоятелността за действие на социалистическото правителство. Като човек, поставил се на разположение и придържайки се към правилото за ненамеса в решенията, които други трябва да вземат, искам да се спра само на приоритетите от общ характер, както на тези, които пряко засягат гражданите, така и на онези, които ще бележат бъдещето на Испания в международен план.

Влошаването на международното и националното икономическо положение изглежда пределно ясно и ще има своето отражение в близките месеци върху заетостта и инвестициите. Ще бъдат извършени мащабни бизнес операции, предизвикани от забавянето на темповете на растеж в икономиката или внушени от новата сцена, с цел заемане на позиции и прекрояване или поглъщане на някои предприятия.

В нашия случай търпим въздействието на международната финансова криза, покачването на цените на енергията и други суровини, между които...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор