КОНЯТ ПРЕПУСКА НАЛЯВО

Брой 4 Април 2008
Сенчестите страни на социалистическите социални програми
Повече от 170 години конят препускаше надясно, тогава обаче тази посока престана да подхожда на господаря. Той здраво пое юздите и се погрижи незабавно за смяна на посоката. От година и половина животното се движи само наляво — и заедно с жребеца, както това иска неговият господар, трябва и целият венецуелски народ да смени посоката.

Левият завой на животното от националния герб, който прокара Уго Чавес през март 2006 г. в парламента, е само едно от странните действия, които съпътстват политиката на венецуелския президент. Но Чавес няма защо да се опасява от упрека, че има риск символичната политика да замени реалната: след като той беше избран за пръв път и встъпи в президентската длъжност през 1998 г., той промени толкова основно политическия пейзаж, както нито един политик преди него.

Рецептите на МВФ и на Световната банка остават безплодни

Имаше достатъчно причини да се преосмисли досегашната политика не само във Венецуела, но и в почти всички страни на Латиноамериканския субконтинент. Под натиска на планината от дългове и на стремително нарастващия процент на инфлацията рецептите на МВФ и на Световната банка в преобладаващата си част се оказаха безплодни. Особено катастрофално беше положението в Аржентина, където в началото на новото хилядолетие кризата достигна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 EMIL 2008-09-20 14:00
Може би, това е бъдещето на автентичния социализъм...
Цитиране
 
 
0 #1 1234 2008-04-24 21:37
Вие от БСП май нарочно започнахте да пускате негативни текстове за левите в Латинска Америка. Много Ви е страх от такова едно развитие за БГ, така ли да Ви разбираме, защото такава псевдолява партия като БСП тогава окончателно ще отиде на бунището на историята.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор