ЦВЕТНИЦА – ВРЕМЕ ЗА РАЗДЕЛИ

Брой 4 Април 2008
В навечерието на Цветница правителството на тройната коалиция се оказа изправено пред възможно най-големия си проблем от началото на управлението си.

Призна го самият премиер минути, след като в пленарна зала единият от партньорите, НДСВ, на практика се дистанцира от останалите, като гласува “въздържал се” по поискания от опозицията вот на недоверие.

Поведението на царските хора изненада мнозина, според наблюдатели дори премиера Станишев, който дни преди това получил уверения от Сакскобургготски, че парламентарната му група ще застане зад замислените реформи.

В крайна сметката думата на ексвеличеството се оказа доста встрани от реалностите и в петия от началото на мандата вот на Станишев се наложи да ползва услугите на двама независими депутати. Помощ красноречива, но и твърде крехка за реализиране на онова, което предстои да бъде сторено.

Откъде всъщност тръгнаха проблемите?Точното начало трябва да бъде търсене доста назад във времето, но симптомите на зреещата криза можеха да бъдат видени още когато в общественото пространство започна да набира лавинообразно скорост казусът “Куйович”.

Подвизаващият се с протекциите на едни или други влиятелни полицейски фигури от десетина години у нас криминално проявен сърбин бе използван доста ловко от опозицията, за да заложи основите на поредната си атака срещу...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор