Историята не прощава на този, който не се учи от уроците й.

РУСИЯ ТРЪГВА

Брой 9 Септември 2008
На пръв поглед за поведението на Русия наистина няма разумно обяснение. Нейните действия често са противоречиви сами по себе си или в пълно противоречие с логиката; тя сякаш мисли бавно, страхливо, погрешно. Това дава кураж на големи и малки държави и народи да се държат с нея назидателно, агресивно и дори ругателски. Големите често я пренебрегват, решават вместо нея или без нея. А тя въпреки всичко мълчи, търпи, понася.

Но това впечатление идва от недостатъчното познаване на Русия, на нейната политическа логика, стремежи, амбиции, стратегия. Великите държави и техните народи имат друга логика, друго битие и друг начин на мислене, който е непостижим за малките. Затова за великите държави, сред които е Русия, не бива да се говори изобщо, изхождайки от опита и традициите на другите, от съображения, които не са адекватни за нея.

Държавите и народите са като човека: притежават характер, мислят по своему и следват своята предопределеност. И дори когато са в невъзможност да проявят силата и съобразителността си, когато са притиснати от обстоятелствата и са принудени да се подчиняват и унижават, за да оцелеят, те пак следват тази предопределеност. Затова и в историята има логика, проявяваща се преди всичко в тенденциите, в глобалните подходи, а не в отделните конкретни факти.

Настъпилите в края на 80-те и през 90-те години политически промени,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 муспи 2008-10-19 00:44
Гн.Анчев, с интерес прочетох статията, която говори истини, толкова очевидни, че е трудно да се кажат, без да изглеждат банални. Но с едно, съвършенно банално изключене: нито дума за Тези, които присъстват във всички региони, във васалните им държавици, от правителствата до медиите. Наистина банално, - далше, болше. Ето за пример България, - от правителството до медиите. Румъния, Албания, Англия, да не разсмивам със САЩ, и всички. С Китай сега се разиграва сценария "загубеното коляно", - появяват се банкери с имена Соломон Чан И, Дейвид Чунг. Затова, от вцепенение написах за този Елцин.
Цитиране
 
 
0 #1 муспи 2008-10-17 00:16
Братя зидари! Вече няма никакви съмнения, че има живот след смъртта. Българската масонска ложа е направила собствени изследвания, за да не е в тежест на никой. Всички доброволци веднага след тунела, са видели Елцин да се наслаждава на Рая. Той ги познал, и с охота им разказал, как Йехова го посрищтнал лично и го съпроводил до обекта. После им казал, че и ние, зидавите, имаме доста изкълчена представа за тукашните порядки. Не е един културен рахатлък, а е символично. Символично, не в смисъл трансцедентално , а символизиращо земните заплати, за които гоите са се абонирали, натрисайки ни абсурдни последствия. Още по лошо е, че срещу сто хиляди, освобождават, и най лошото е, че банките дават заеми за това! Искаше да каже още нещо, съвсем важно, но чу една ултразвукова свирчица, която ние не чухме, и така побягна, че петите му удвяха в гъза. Знаете неговия гъс!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови