ПЛАНЕТАРНИЯТ ПРОЕКТ ВТОРА ЧАСТ

Брой 12 Декември 2008
11. Изпълнението

Научните съображения не могат и няма да спрат или да откажат Златния милиард от опитите за реализиране на Глобалния проект – той е въпрос на оцеляване. Ентусиазиран от мнимата победа в Студената война и получил сериозно подкрепление в лицето на европейските бивши социалистически страни, Златният милиард мина в настъпление по целия свят, като предварително си подсигури вътрешна монолитност и спокойствие – на обикновените хора от Златния милиард беше предложен античовешкият примамлив избор: “Примири се с отечествените експлоататори в родината си – за награда ти сам ще експлоатираш покорените народи”. Този лозунг сполучи в нацистка Германия, проработи в милитаристична Япония и в демократичните САЩ. Напълно откровено бивш разкаял се български комунист сподели: ”Някои не разбират, че в Ирак ние сме на страната на богатите... НАТО се нарича военната силова, много жестока организация, която бди над интересите на богатия свят. Ние сме едни от тях”.(1) Макар че цитатът изразява твърде арогантно прислужническа психология, той вярно изтъква някои поведенчески страни от протичащите геостратегически процеси.

Изброените причини за успехите на Златния милиард са нещо ново, оригинално и изненадващо. При новите условия и с нови средства той продължи колониалната си политика от началото на ХVІ век. Нищо не се е променило от...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #5 iliev 2009-03-05 15:07
Куно Муно Атанас и аз! Вие създавате историята??? Мишчици!!
Цитиране
 
 
0 #4 iliev 2009-03-05 15:02
Маргенали сте вие двамата! Затова светът е в такова положение. Покършете малко нежни китки !;
Цитиране
 
 
0 #3 към куно 2009-01-18 11:43
По-самовлиюбен и бездарен пишман геополитик от автора е само Валентин Вацев... Добре е, це сериозните непартийни издания не обрьщат внимание на подобни маргинали.
Цитиране
 
 
0 #2 Куно 2009-01-16 16:02
Прочее, видният български тамплиер проф. Димитър Овчаров е идеен другар със сталиниста-псевдогеополити к, който е автор на горния опус. И двамата се изявяват на страниците на някаква национал-социалистическа малотиражка, финансирана от чужбина. Както се казва, неведоми са пътищата господни...
Цитиране
 
 
0 #1 муспи 2009-01-13 00:14
"Български тамплиери освещават чошмичка..." е снимка в статията за българските тамплиери, с много снимки, включетелно и как православен свещенник ги обслужва. Но тази снимка заслужава спецеално съзерцание. Тя ни дава полагаемата ни се информация, защо Гогол е спрял да пише. Ако би посегнал да прави красив разрез на Булгарстан и тази снимка му попадне, точката в областа на сърцето му ще се дръпне конвулсивно назад, сякаш с километри, и родните мутри ще си останат непоказани. Дали тогава той ще престане да съществува? Едва ли, - това което е направено да вижда, не може да се спре, но Булгарстан губи един шанс да стане България.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор