Роден през 1930 г. в Пазарджик. Професор по естетика, доктор по филология, работил дълги години в Института по философия на Българската академия на науките. Бил е политически помощник на акад. Тодор Павлов през последните девет години от живота му, когато той е член на Политбюро на ЦК на БКП. Автор на книгите “Естетичността”, “Естетизираният човек”, “Сравнителна естетика”, “Акад. Тодор Павлов - научнотворческо и педагогическо дело” и други, на много статии, както и на художествено-документални произведения. Съпредседател на Демократичния антинацистки клуб “Майор Франк Томпсън”.

В КАРЕ:

Брой 9 Септември 2009
. Имам, между другото, и белетристични книги, мои пиеси са поставяни в радиотеатъра с участието на актьори като Рачко Ябанджиев, Асен Миланов, Борис Арабов.

В случая амбициите ми са чисто политически.
На 10 юни т.г. се навършиха 65 години от убийството на майор Франк Томпсън.
Нямам чисто литературни амбиции, не съм графоман, нито начинаещ литератор
Ние двамата с проф. Слави Славов създадохме Демократичния антинацистки клуб "Майор Франк Томпсън", за да поставим начало на възраждането на антифашистката идея на Георги Димитров.

Ние смятаме, че силното експониране на феномена Франк Томпсън е рядък шанс за българската левица да сплоти отново всички нефашистки сили и да постави пронацистите в ъгъла, както е в Европа. (Някога Франк - член на английската компартия, е бил като нас днес не само антифашист, но и антисталинист, заради което там са искали да го изключат от партията). Ние искаме да покажем по всички възможни начини на нашата днешна прогресивна младеж кой е Франк Томпсън, за да го обикне тя както Че Гевара.

Искам да вярвам, че ще ни подкрепите в това наше начинание.

МАЙОР ТОМПСЪН

или българският Байрон

Документална политическа пиеса

Колкото и невероятно да изглежда на мнозина днес, всичко, което се случва в тази пиеса, се е случило в действителност. Всички лица са действителни или...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови