Роден през 1923 г. в с. Вързулица, Великотърновска област. През 1943 г. завършва мъжката гимназия "Св. Кирил" във Велико Търново. Участвал в антифашистката борба и в първата фаза на Отечествената война. Като политически офицер завършва Военнополитическата академия в София, в която след това е преподавател по обществени дисциплини. После работи в ГПУ на Народната армия по направление "Пропаганда". Бил е преподавател и в НШЗО "Хр. Ботев". Работил е и в Главна редакция "Пропаганда" на Радио "София". Има множество публикации в ежедневния и периодичен печат.

ЗА ВЪТРЕШНОПАРТИЙНАТА ЕРОЗИЯ НА ДОВЕРИЕТО

Брой 9 Септември 2009
Проведените на 5 юли т.г. парламентарни избори предизвикаха бурни коментари, обсъждания, оценки и прогнози. Такива има както извън партиите, така и вътре в самите партии.

Българската социалистическа партия не прави изключение. Напротив, вън от нея и вътре в самата нея получените изборни резултати са в центъра на вниманието и коментарите. Особено по въпроса защо БСП претърпя толкова голяма загуба на изборите.

Този въпрос обаче не е много точен. Защото загуби претърпяха и останалите партии, с изключение на ГЕРБ и ДПС. А загубата на въпросните партии е далеч по-голяма от тази на БСП. Нали и те очакваха да получат много повече. ГЕРБ обаче не само спечели, но спечели неочаквано много. Нейната вълна от гласоподаватели просто помете надеждите на другите партии. Защо? Ето въпросът над въпросите, на който трябва да се търси отговор. Казвам това не за да оправдавам ръководството на БСП за допуснатите от него слабости и грешки -както по време на участието на партията в управлението на тройната коалиция, така и в предизборната кампания. Защото преди да се обвинява партийното ръководство, трябва да се отговори на въпроса можеше ли да се устои срещу тази избирателна вълна в полза на ГЕРБ. И БСП да получи за себе си друг резултат. Ако не се отговори на този въпрос, а причините за понесената от партията загуба се търсят само в нейното ръководство, ще се изпадне...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #3 В. Иванов 2009-09-21 17:58
Заедно с Варон, Ал. Митев се старае да бъде идеолог на БСП. Но неговата идеология (оставям настрана, че е бил преподавател по марксизъм-ленинизъм) е по назадничева от тази на посочените лица от Лявото течение. Като Варон и той е проповедник на либерал-социализма и е естествено да търси причината за провала на БСП не в нейната идеология и политика в съдружие с либерални партии, а в Левицата в БСП.Ал. Митев действа по старата максима - от болната на здравата глава.
Цитиране
 
 
0 #2 Toma 2009-09-16 14:15
Такива като Александър Митев могат да оправдаят еднакво успешно както победата, така и загубата на БСП. На тези хора винаги някой друг им е виновен - само не партийният вожд и учител. И били антисталинисти и антиленинисти. Кой? Този дето е преподавал марксизъм-ленинизъм в ШЗО ли? Той ли сега критикува Лилов и Стоилов в остарели възгледи? Ей от такива хора ще си отиде БСП!
Цитиране
 
 
0 #1 Бравос 2009-09-15 16:14
Бравос на тоз ветеран, разсъждава много по трезво от професионалния депутат Яначко или от неговия ментор псевдо-Стратега...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови