КРЕМЪЛСКИЯТ МЕЧТАТЕЛ

Брой 10 Октомври 2009
Президентът на Руската федерация Медведев публикува статия под гръмкото заглавие „Русия, напред!” Хубава статия. Тя съдържа много правилни, дори верни мисли и предложения. Но написаното оставя впечатлението, че авторът е от някаква друга планета, долетял на Земята с добри намерения, но така и не успял да разбере къде всъщност е долетял. Отговаряйки на призива за широко обществено обсъждане на предложената в тази статия програма на президента, искам да споделя своите впечатления от нея.

Още в самото начало президентът задава на всички нас въпроса: Трябва ли ние и занапред да мъкнем в бъдещето примитивната суровинна икономика, хроническата корупция, остарелия навик за решението на своите проблеми да разчитаме на държавата, на чужбина, на някакво „всесилно учение”, на каквото искате, на когото искате, само не и на самите себе си? И има ли Русия, пренатоварена с такива проблеми, свое собствено утре?

Очевидно е, че авторът разчита, и не без основание, на положителен отговор. Безусловно, Русия, „пренатоварена с такива проблеми”, няма бъдеще. Това, както се казва, е ясно и за децата. Но ето че президентът кой знае защо е забравил да зададе на самия себе си въпроса: А кога и кой натовари Русия с тези „проблеми”? Нима не от днешната власт, при това и с вашето участие, господин президент, бе създадена „примитивната суровинна икономика”, бе унищожен...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Novae 2009-11-12 22:58
"И.В. Сталин - една без всякакво съмнение ключова фигура в осигуряването на нашата победа." Според мен не може да се пледира за победа изцяло извършена от СССР и в частност от Сталин. Според мен, Демократическат а партия на САЩ са поддържали Ленин, а Републиканската -Сталин. Надделява Републиканската - Ленин е тровен, заразен и в крайна сметка премахнат...Установена бе диктатура на партията. Нямаше и грам диктатура на работническата класа.Кой е работник-Сталин ли-сутеньор и бандит. Бил е работник, когато цъфнат налъмите. Два пъти са му инсценирали бягство от затвора, за да го вкарат на бял кон в соц.демократ.движение. Заслуга ли е това да наредиш да се запалят всички произведения на Ленин по време на обсадата на Ленинград? Питам авторът, заслуга ли е?
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор