НЯКОИ МИСЛИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ И ПРЕДИ ЗАСЕДАНИЕТО НА КОНГРЕСА

Брой 10 Октомври 2009
Българската социалистическа партия претърпя пореден изборен неуспех и вече е пред реалната алтернатива в недалечно бъдеще да се превърне в трета политическа сила, претърпяла не само поражение от новосъздадена популистка партия, но и загубила доверието на голяма част от българските избиратели.

Към този погром се вървеше от дълго време.
Правителството, доминирано от БСП, постигна през мандата някои безспорни положителни резултати:
- членство в Европейския съюз;
- нарастване на БВП;
- увеличаване на пенсии и заплати;
- макроикономическа стабилност;
- привличане на значителни чужди инвестиции;
- намаляване на безработицата;
- осигуряване на значителен фискален резерв;
- осигуряване на енергийни проекти и т.н.

За съжаление, партийното ръководство се оказа неспособно да види, да долови, да почувства, че през последните две години обществото, обработвано непрекъснато от враждебните към правителството медии, смени приоритетите си и желаеше преди всичко: ограничаване на бедността, т.е. нова политика на доходите, по-добро здравеопазване, по-добро образование, решителна борба с корупцията, модерно високотехнологично развитие, нови политически лица, още по-високи пенсии.

И тази неуловима за ръководните органи на БСП смяна на обществените приоритети доведе, например, до това, че преобладаваща...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #4 Сарус 2009-11-12 15:16
Те не са в незачитането на постулатите, а до подмяната на социално ангажираната партия с прокапиталистич еската формация на Първанов-Пирински-Станишев от Блеар - Шрьодеровски тип.Що се отнася до възможностите за рестав - рация на социалистическа партия у нас,то това трябва да започне с конгрес по поставените от Л.Аладжов проблеми.Но първо трябва да се изгонят пропадналите курви,а след това оправя вертепа.
Цитиране
 
 
0 #3 Сарус 2009-11-12 14:55
Анализът е ясен и точен,но необосновано доброжелателен към партията на Станишев.Това не е партията столетница.Анализът на тактическите грешки довели партията до политическо самоубийство не показва истинските причини за катастрофата.
Цитиране
 
 
0 #2 Х.У. 2009-10-15 12:06
БСП разкъса връзката между поколенията,заг уби връзките си с младежта, изостави приемствеността в своята дейност. Изостави борческия характер на политиката си . /А животтът на всеки човек е борба/, Копира структурите на буржоазните патии- няма действащи партийни организации по места и връзки с гражданските организации и движения.Социалистите загубиха чертите си на масовици. А върху това качество се развива културата, морала и психиката на човека. Изхода - когато се сбърка пътя, хората се връщат към своето начало.
Цитиране
 
 
0 #1 вАПЦАРОВ 2009-10-14 13:31
След 1944 клика от лумпени узурпира политическата държавната и икономическа власт-народа я отрече-но цялата мърсотия след 1989 се преля и превърна в капиталистическ а.МЕЖДУ Тези наследствени и пожизнени самозвани ,,елити,, И НАРОДА СЪЩЕСТВУВА ДЪЛБОКА НЕПРЕОДОЛИМА ПРОПАСТ-ТЕЗИ КЪРЛЕЖИ ТЪРТЕИ ПАРАЗИТИ ЛЕШОЯДИ СА ОТВРАТИТЕЛНИ ЗА НАРОДА.дОВЕРИЕТО Е ТОТАЛНО ИЗЧЕРПАНО.тЕ СА ВЕЧЕ МЪРТАВ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП КОЙТО СМЪРДИ ОТВРАТИЛНО И ТРОВИ АТМОСФЕРАТА В РБ
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови