Доктор на физическите науки, професор в СУ „Св. Климент Охридски“, дългогодишен преподавател във Физическия факултет. Научните му интереси са в областта на магнетизма и кристалографията, висшето образование и техническия прогрес. Автор на над 150 научни статии и на 5 монографии и университетски учебници.

БСП ПРЕД ВЪПРОСИ БЕЗ ОТГОВОР

Брой 1 Януари 2010
Отмина 2009 г. — година на тежки загуби, изборни и морални, за Българската социалистическа партия. На 18 октомври се проведе поредното заседание на 47-ия конгрес на БСП, който обсъди състоянието на партията след „най-тежкото изборно поражение“, както и „тревожната тенденция за катастрофалния спад на доверието в БСП“ (из Политическата декларация, приета на заседанието на конгреса). В декларацията се отбелязва още, че БСП стигна дотук поради идейни, организационни и управленски грешки.


След частичните избори за кмет на столицата Градският съвет на БСП анализира причините за изборната загуба на Георги Кадиев (27,71% гласували за него срещу 63,23% за Йорданка Фандъкова). В декларацията на ГС на БСП е записано, че „грешките в управлението на страната, бездействието и неадекватното поведение на националното ръководство на БСП след парламентарните избори през 2009 г. рязко намалиха доверието в партията“:


• всички бяхме „пакетирани“ под общия знаменател на корупция и злоупотреби с властта;

• разгърна се крайно агресивна кампания срещу БСП, което остави усещането в обществото, че провалите и негативите в управлението на Сергей Станишев доминират;

• скандалите в националното ръководство на БСП доведоха до морална криза и подлагане на съмнение нравствените ценности на БСП.


Всичко това даде 2,4 пъти повече...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #5 красимир 2010-02-20 12:41
Този автор, щом говори за 40% държавна собственост и не знае какво е бюрокрация, защото явно и той е бюрократ до мозъка на костите си, просто е един стар ортодоксален комунист, сталинист. Явно и за професорите е много трудно да разбират от отношения между хората, от психология и затова не могат да видят неща, които се виждат като си между хората, а не когато си в кабинета и четеш Маркс. Но между хора не значи само на събрания, а да разбираш от отношенията в труда на хората, като се трудиш заедно с тях. Защото само при труда на хората, между работниците в държавните предприятия, можеш да разбереш отношенията в трудовата дейност и да разбереш бюрокрацията.Тези хора, които са сталинисти и професори трябва малко да поработват между работниците и тогава да се изказват за отношенията в труда. А те са били студенти, от там в научни институти и само са чели без да се смесват с работниците за които уж се застъпват.
Цитиране
 
 
0 #4 муспи 2010-02-17 05:39
Обръщение на Хилари Клиртон към българския народ Десетилетията минават едно след друго а този балкански мининарод сякаш живее на друга планета. С идването си комунистите - 44г. избиха 200 - 250 хиляди и след това чак до официалния край продлжаваха макар и не в това темпо. Колко са избили? - още е засекретено, и на моя въпрос ЦРУ повдигаха рамене, казваха само - много. За такъв геноцид трябва да има армия биячи и екзекутори, а днес в България няма нито един осъден за убийство. Нещо повече, тази армия е на власт 20 години и продължава геноцида вече цивилизовано. Народът не може да тръгне срещу нея след като е счел за неважно това което е направила 45те години. Не може да се ходи напред ако назад всичко е объркано. Два пъти си присвояват богатствата на страната - първия път ги национализират а втория приватизират. Кондолиза Райс в частен разговор ми сподели че би желала сега да е в Бялия дом и да отиде на посещение в България, защото никога досега в света не е имало такъв разкош и гостоприемство каквото са устроили там комунистите. Аз ви предлагам всичкото кондензирано зло около тази червена каста да се ликвидира по много лесен начин. Докато все още гласовете се броят и еврейте се облягат единствно на безопасноста на партиите, да се докара на власт Атака и реши впроса светкавично, за три нощи, докато евреите още не са я поели. Казвам го точно, защото всякакви недомлъвки ще работят за комунистите, - за тези три свещенни нощи трябва да се избие цялата червена армия, цялата защото ...
Цитиране
 
 
0 #3 Дедо Мънчо 2010-02-06 16:17
Кадиев е малък червен милионер, който много се блазни от мисълна да оглави БСП и с нейна помощ да се превърне в истински олигарх. Натам го тласка и емблематичния Р.Овч.
Цитиране
 
 
0 #2 Саня 2010-02-02 19:32
Георги Кадиев е най-читавия политик на БСП. Той е откровен , последовален, честен, коректен, човечен, безкористен. Ако има някаква надежда за тази ретроградна партия,пълна с кариеристи, властолюбци и сребролюбци,да спечели доверието поне на 4% от гласоподаватели те, то тя е в такива личности като Г. Кадиев. Другите са пределно ясни и износени личности на който дори родата им, не би гласувала доверие. БСП е далеч от това за което я мислят старите комунисти, носталгията бавно умира а заедно с нея си отива и една партия, предала идеите и въжделенията на своите членове и симпатизанти, на своя народ. Надявам се БСП да не повлече в агонията си България, както я повлякоха фашистките партии преди 09.09.1944,приликата между фашистите и БСП е очевадна и от това трябва да се пази Великия Български народ.
Цитиране
 
 
0 #1 Младенов 2010-01-27 02:04
провали се пожизнената и наследстсвена БКП/БСП клика Липсата на мандатност и елементарна демократично капсулира,мярги нализира,лумпен изира и изолира БКП/БСП.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови