Изказване на председателя на НС на БСП пред участниците в дискусия на тема: „Управлението на ГЕРБ, обстановката в страната и БСП като опозиционна партия“, организирана от федерация „Открит форум“ в БСП и Дискусионен клуб „Политика 21“.

ПЪРВАТА НИ ЗАДАЧА Е ДА БЪДЕМ ЕФЕКТИВНА И СИЛНА ОПОЗИЦИЯ

Брой 3 Март 2010
Уважаеми другарки и другари,


Аз ще се опитам да се концентрирам върху това, което е залегнало като тема в днешната дискусия - ситуацията в страната, политиката на правителството на ГЕРБ и поведението на БСП като опозиционна политическа сила. Иначе имаме склонността и възможността да затъваме в дискусия не само за предишното управление, но и за целия преход. Не че това не е полезно и необходимо, но не е тук и сега мястото, защото изисква много сериозна подготовка, тъй като става дума за много неща. Другарят Конакчиев постави въпроса още за избора на президента Желев, за аграрната реформа и за много други неща. Но е важно да имаме адекватна на днешния ден оценка и политика.


Аз съм съгласен с много голяма част от това, което прозвуча в доклада на Красимир Премянов. И между другото, бих задал въпроса:


По кой от основните въпроси, свързани с политиката на ГЕРБ, БСП няма достатъчно ясна позиция?


Смятам, че сме изразявали и изразяваме все по-активно позиция по политиката на правителството и това, което се случва в страната.


Трябва да си даваме сметка, че се намираме само осем месеца след изборите. Спомнете си осем месеца след изборите през 2005 г. къде беше опозицията, какви бяха обществените настроения. Алтернатива на предишното управление нямаше поне докъм 2007 г., реално погледнато. Днес имаме различно...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #8 Красимир 2010-04-16 19:44
Стига вече с тази социална политика! Социална политика е да вземаш от богатите и да даваш на бедните. Но богатите са общественици и да вземаш от тях е все едно да вземаш от общественото богатство. А работника да взема по голяма заплата от една пределна заплата, съизмерима с това,което произвежда за обществото, което пък се присвоява от капиталиста, е във вреда на обществото. Т.е да даваш големи заплати без голяма производителнос т е грешка. А и има икономическа принуда.Като даваш на бедния социални помощи той измисля професията "социално слаб"( както циганите). Затова е нужно да има хуманен капитализъм за който говори Й. Съев,ако се не лъжа, в първата статия в Ново време.
Цитиране
 
 
0 #7 Митов 2010-04-11 16:17
първата задача е да се махнеш с кликата си и да дадеш възможност БСП да се превърне от твое ЕООД и партия на лапачите в артия на наемния труд и социалното общество.Такъв психопат България не е имала-нагъл нахален псевоинтелектуа лец алчен за власт и престижност.Немопятно как такива лумпени-гоцето Сергей Со изплуваха като плява на върха на пирамидата-по скоро се трансформираха от от тази до 1989 на тази след 1989
Цитиране
 
 
0 #6 Дедо Минчо 2010-04-03 16:10
Ето ви един подходящ лозунг за следващите избори, които и без това ще загубите - "Вярвай в Сталин, гласувай за Сергей!".
Цитиране
 
 
0 #5 МММ 2010-04-02 21:33
Що плачете бе? Бате Бойко възроди милиционерската държава и докато вие ите за БСП, той успашно налаганаложи диктатурата на провинциялния мутренски пролетариат.
Цитиране
 
 
0 #4 Мечев 2010-03-31 12:12
Сер гей наистина е психопат.Получи зашеметяващ удар но като каучукова круша не пада-падна БСП -трудно ще бъде тази каучукова круша да бъде обрулена както трудно се обрулва червената номенклатура превърнала се в олигархична.Дано 41 НС и правителството му ,спеят да очистят страната от тази отровна плесен.да експроприират тези експропиатори
Цитиране
 
 
0 #3 Констатация 2010-03-30 21:35
Щом това ви е първата задача, да знаете, че въобще не сте я изпълнили
Цитиране
 
 
0 #2 Късно е 2010-03-28 14:21
Късно е другарю Станишев. С този глупав флирт с ултралевите маргинали, нама да се върнете на власт, а наи-много да накарате другарите от ПЕС окончателно да ви обарнат гръб. Опитвате да вървите по пътя на Костов, но тои е много по-хитър и опитен политик от вас и знае как да оцелава, докато за вас това си е чисто политическо самоубииство.
Цитиране
 
 
0 #1 Бла, бла! 2010-03-28 13:52
Нито като управляваща партия, нито в опозиция вие сте способни на лява политика! Затова не проваляйте и малкото останало все още в БГ ляво!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови