• Eсето е отличено в конкурса за годишна стипендия на Националния съвет на БСП

ИНФОРМАЦИЯ И ГЛОБАЛИЗАЦИЯ — КОЙ ПЕЧЕЛИ И КОЙ ГУБИ

Брой 3 Март 2010
Със своята динамика, напрегнатост и изкривености в ценностната система съвременността ни поднася убедително телевизията и интернет като най-предпочитани средства за информираност и отмора.


Всяко общество придобива своите характерности не само чрез исторически предпоставки, но и според спецификата на актуалното време.

Живеем в свят, в който „информация“ и „глобализация“ са често използвани и дефинирани. Като всяко нещо те имат своите позитиви, но и вредят. Като твърдя, че информацията може да вреди, имам предвид грешната и зле подбрана информация. В университета постоянно ми напомнят, че информацията е много ценна, но и че трябва да умея да я подбирам. Днес тя ни залива отвсякъде, но главно чрез средствата за масова комуникация (телевизия, интернет, вестници). Заради голямата конкуренция медиите изменят тактиките, търсят все повече сензация (стигайки често до крайности), но променят също и функциите си. Сега, за да си от „печелещите“, трябва да умееш да влияеш на хората и медията е удобна трибуна. Превърналото се в клише „Медията е четвъртата власт“ идеално описва актуалната ситуация. На обществото се предлагат

„всички гледни точки“,
но и пропаганда, обслужваща интереси

В поредната вечер пред телевизора съвременният човек гледа „едни и същи“ новини и се разтоварва от икономическа криза и проблеми...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 sote 2010-05-02 14:44
В А Ж Н О !!! ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ. ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ. ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, ДУПКИ, НЕУРЕДИЦИ, РАЗБИТИ ШАХТИ И ТРОТОАРИ, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ НА ТЕЛ. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ - 24 ЧАСА NON STOP!!! 9377464 0887-187-807 ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ : www.sofia.bg/.../ ЗА ДУПКИ : ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. БЕЗПЛАТНО И ДЕНОНОЩНО. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ. ЗВЪНЕТЕ НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ! САМО ТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ! ПРАТИ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ!!!!!!!! ПРЕДАЙ НАТАТЪК!!!!!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор