Александър Симов е роден през 1977 година. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Работил e като журналист във вестниците „Стандарт“, „Пловдивски труд“, „Земя“. От 2004 година работи във вестник „Дума“.

ПОЛИЦЕЙСКИЯТ МЕСЕЦ НА БОЙКО БОРИСОВ

Брой 4 Април 2010

Когато една държава навлезе в състояние на постоянен екшън, тогава вестниците и електронните медии всеки ден бълват новини като от бойно поле. Април не прави изключение от това.

Още на първи април, само няколко дни преди Великден, полицията проведе поредната си киноакция и зрелищно арестува бившия военен министър Николай Цонев с обвинението, че се е опитал да подкупи следовател, който да провали разследването по друга негова афера. Заедно с Цонев жертви на киноареста бяха съдията Петър Сантиров и бившият секретар във финансовото министерство Тенчо Попов. Именно на записа на ареста, който бе разпространен съвсем официално от МВР, се чу станалата знаменита реплика на прокурора Роман Василев: „Г-н Цонев, ще бъдете арестуван и обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник... колеги, както за всеки един престъпник — както трябва. Долу на земята, на колене!“ Точно тази реплика направи Цонев да изглежда едва ли не симпатичен, а Роман Василев прекара Великденските празници в търсене на телевизия, пред която официално да се извини за своето поведение. Въпреки това Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство срещу него с решението агресивният обвинител да бъде наказан. Срещу поведението на Василев се изказа дори и премиерът Бойко Борисов, който иначе пламенно подкрепи акцията срещу Цонев. Той призова...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор