Александър Симов е роден през 1977 година. Завършил е журналистика в СУ
„Св. Климент Охридски“. Работил e като журналист във вестниците „Стандарт“, „Пловдивски труд“, „Земя“. От 2004 г. работи във вестник „Дума“.

ПРОЛЕТНИ КАНОНАДИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Брой 5-6 Май-Юни 2010

В много отношения месец май се оказа коварно повратен за управляващата странна коалиция между ГЕРБ, „Атака“ и плаващи части от Синята коалиция. На десетия месец от своето съществуване правителството за първи път усети сериозни трусове в самото себе си, както и в отговор на действията си. И понеже в ерата на ГЕРБ е трудно да се следи хронологичната последователност на случващото се, нека се опитаме да групираме част от големите и много шумни събития, които белязаха медийно месеца.

Операция „Те ги пускат“

Още от самото начало премиерът Бойко Борисов обяви, че полицейските операции ще са основната антикризисна мярка на кабинета. „Запушваме дупките, откъдето са течали пари, това за мен е антикризисна мярка“, с философски патос обобщи премиерът. И така за девет месеца обществото се наслади на цяла серия от спецакции. Нека да изброим част от имената им, защото едва ли скоро някой ще си ги спомня в тяхната величава цялост — „Наглите“, „Наглите 2“, „Октопод“, „Крокодилите“, „Недосегаемите“, „Сладурите“, „Лихварите“, „Акцизите“, „Кърлежите“, „Автоджамбазите“, „Регистраторите“ и много други.

Докато МВР арестуваше, уж всичко в държавата беше наред. Малко след това обаче съдът започна да пуска задържаните. В повечето случаи вътрешният министър Цветан Цветанов...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор