Александър Симов е роден през 1977 година. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил e като журналист във вестниците „Стандарт“, „Пловдивски труд“, „Земя“. От 2004 година работи във вестник „Дума“.

ТВЪРДЕ МНОГО ШУМ ЗА НИЩО

Брой 7-8 Юли-Август 2010

През цялата си първа година на управление ГЕРБ доказаха едно-единствено нещо — че са в състояние радикално да се отмятат от позициите, които са защитавали само няколко часа преди това. Така предизвиканият политически хаос създава трайното усещане, че правителството е на власт от много години. Ако се опитаме да проследим действията му, с лек потрес ще установим, че такива почти няма, но пък за сметка на това бяха изприказвани тонове думи, клетви, коментари и коментари на коментарите. Като цяло обаче няколко бяха ключовите области, в които кабинетът вдигна шум, а опозицията челно го атакува.

Газ до дупка

„В цялата вселена мирише на нефт“, бе възкликнал иронично преди години американският психолог Уилям Джеймс. Ако перифразираме думите му, в цялата българска политика замириса на газ, и то руски. Въпросът за доставките на газ отново стана ключова тема, и то покрай няколко много важни други въпроси. На 11 юни на среща с посланици от Европейския съюз премиерът Бойко Борисов обяви, че България се отказва от петролопровода „Бургас — Александруполис“ и замразява строежа на АЕЦ „Белене“. Атомната централа бе определена поетично като „гьол“ от министър-председателя, който обяви, че предишното правителство е закопало там 2 милиарда долара за едното нищо.

Понеже нищо не предвещаваше толкова гръмко изявление...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор