ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ - ДИСКУСИЯ ПО УПРАВЛЕНСКИЯ ПРОЕКТ НА БСП - I част

Брой 4-5, Април-Май 2011

ИВАЙЛО КАЛФИН, член на Европейския парламент от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демо­кратите:  Участието на България в Европейския съюз би трябвало да бъде в центъра на вниманието ни. Като че ли динамиката на това участие напоследък доста намаля. Съсредоточаваме се главно във вътрешни теми, при това не толкова значими в стратегически план, а започнахме да губим визията и въобще дългосрочните цели на участието на България в ЕС и в промените, които стават в него. 

 Ако в групата на социалистите имаме някаква основна критика за процесите, които се случват в Европа, тя е, че тези процеси са изключително небалансирани. Залага се на целите на икономиката, които са изключително важни, но не могат да бъдат изпълнявани за сметка на социалните цели. А е изключително важно в която и да е политика, особено в свързаните с излизането от кризата, в центъра да се поставят заетостта, работните места, сближаването между регионите, солидарността. Тези принципи са били водещи дълги години и на тях до голяма степен се дължат досегашните успехи на Европейския съюз.

 В днешната среда все повече виждаме разликата между десни и леви решения на кризата. Те са свързани с това колко да са силни социалната и екологичната политика. Ние настояваме въпросите, свързани със социалната и екологичната политика, да бъдат в центъра на вниманието....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови