Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в Елхово. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, работил е последователно във вестниците „Марица—изток“, „Септември“, „Днес“, „Домино“, „Континент“, „Стандарт“, „Земя“, „Сега“, „Дума“, „Република“, „Пари“ и „Новината“. В момента работи във вест­ник „Дума“. Автор на документално-публицистичната книга „Стъпала към хоризонта“ и сборника „Рогати работи — бивалици от настоящето“. Член на СБЖ.

АКО СМЕ ИСТИНСКИ

Брой 11, Ноември 2011

Ако сме истинско дясно правителство, ако сме истински европейци, ако истински носим отговорност за държавата и следващите поколения, тези мерки трябва да ги въведем..., рече премиерът Борисов на 20 ноември, запитан от журналисти, как ще коментира заканата на синдикатите да организират и проведат национална стачка заради обявените намерения за повишаване на възрастта за пенсиониране.

Ако, ако, ако...

Взех, че пуснах това „Ако“ в интернет търсачката Google и ето че първо излезе едно малко известно стихотворение на Киплинг, чиято последна строфа в превод гласи:

 „Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,

в дворците - своя прост човешки смях;

Ако зачиташ всеки, но не лазиш;

Ако от враг и свой не те е страх;

Ако запълниш хищната Минута

със шейсет секунди спринт поне веднъж.

Светът е твой! Молбата ми е чута!

И главно, сине мой - ще бъдеш Мъж!“

Но нека загърбим търсачката и Киплинг и се взрем малко по-назад във времето.Там, където спрях хрониката в миналия брой на „Ново време“.

Май беше за някакво забрана относно лова на глигани в деня на балотажа за кметове и президент/вицепрезидент - 30 октомври.

Питате какво е общото между отстрела на глигани и избора на държавен глава? Стар ловец ми каза, че общото е във... викачите.

Ако си имаш добри викачи, животното...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор