Боян Чуков  е роден на 25 юли 1952 г. Бивш дипломат с мандати в българските посолства във Франция и Испания. В периода 2008-2009 г. е външнополитически съветник и секретар на Съвета по сигурността към МС в политическия кабинет на министър-председателя Сергей Станишев. Член на издателския съвет на сп. „Международни отношения“. Член на УС на Националната асоциация по международни отношения (НАМО).

ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ, РУСИЯ И ВРЪЩАНЕТО НА ВЛАДИМИР ПУТИН

Брой 3, Март 2012

Преизбирането на Владимир Путин за президент на Руската федерация отново възбуди в много анализитори поставения отдавна от Александър Рар въпрос: Кой сте вие, мистър Путин?“ Личността на новия стар стопанин на Кремъл е забулена с мистерия.

Самият Александър Рар, православен германец и политолог от Германското дружество за външна политика, се опитва да разсее мъглата около личността на бившия офицер от руското външно разузнаване. В една своя епистоларна разработка той нарича Владимир Путин немеца в Кремъл“. Александър Глебович Рар, в сравнение със своите западни събратя, вероятно най-плътно се доближава до реалния профил на новия стопанин на Кремъл. Определено му помага и немаловажният факт, че е православен.

Не е случайно твърдението на гениалния французин Рене Генон (1886-1951), че Западът много трудно вниква в същността на Изтока и най-често не го разбира правилно. В последно време от позицията на победител в Студената война той не се и старае особено в тази посока. След разделянето на християнството през 1054 година единствено православието ревниво запазва своята езотерична съставна. Католицизмът и неговите по-късни „деривати“ стремглаво във времето увеличават езотеричното си измерение. Западът, говорейки брутално за „човешки права“, „демокрация“, „световна цивилизация“ (такава няма...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови