Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

КОЙ НЕ СКАЧА И НЕ ПЕЕ, ДАЛИ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ?

Брой 1, Януари 2013

Кой не скача и не пее, той за плажа не милее. С тези викове бе огласяна София в първите дни на новата 2013 година. Годината, която според календара на маите изобщо не трябваше да идва, а според новия политически виц именно свършекът вършел работа на Бойко Борисов, защото така щял да има основания да твърди, че е управлявал до края на света.

Крайморски битки

2013 започна буреносно, защото още в края на 2012 г. изплува огромният скандал за тази власт, прочул се с медийното име „Дюнигейт“. Бурята се отприщи, когато стана ясно, че парче апетитна земя в Несебър със защитени дюни е била продадена почти на безценица на фирма, в която съдружник се оказа кумецът на Цветан Цветанов Тодор Бояджиев. После опозицията изчисли, че само за три години дребният димитровградски бизнесмен благодарение на държавните поръчки е успял да стане един от най-големите строителни предприемачи в държавата, защото над 25 млн. лв. са минали през ръцете му.

Схемата, наречена „Цецо и кумецо“, бързо предизвика възмущение в обществото, защото се оказа, че парцелът бързо е бил препродаден на цена три пъти по-голяма от платената, и то буквално в рамките на 24 часа.

Природозащитниците обаче настръхнаха, защото дюните са специално защитени, а продадената земя е попадала в НАТУРА 2000. Първите няколко дни властта се опита да не реагира...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор