Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

ДЕСЕТ ГАФА, КОИТО РАЗТЪРСИХА БЪЛГАРИЯ

Брой 2, Февруари 2013

Ако само два дни след станалата легендарна с гафовете си новогодишна реч на Росен Плевнелиев в началото на 2013 година някой се бе осмелил да предположи, че в средата на февруари Симеон Дянков ще бъде уволнен, а два дни по-късно и целият кабинет ще се срине, то този някой би бил обявен за луд. А дежурните медии сигурно дълго щяха да се подиграват на хората, които не вярват, че Бойко Борисов ще управлява поне три мандата един след друг.

Но чудото стана. Гневът на улицата отнесе кабинета по-бързо, отколкото се случват събитията дори в екшън филм. А когато хората излязоха по площадите, властта разкри най-разкривената си и некомпетентна същност и сътвори десет гафа, които трябва да бъдат записани в политическата история. Всички събития, които станаха, могат да бъдат разгледани през тези 10 гафа, които разтърсиха България.

Гаф 1:
Властта тотално подцени
степента на народното недоволство

Първият протест срещу високите сметки за електричество стана на 4 февруари. В Благоевград няколко хиляди души се вдигнаха срещу политиката на ЧЕЗ и поискаха ревизия на сметките. Същите тези хора се събраха на протестно шествие и викаха по благоевградските улици сатанизираната по време на прехода дума „Национализация“. Шествието сигурно нямаше да влезе в официозните новини, ако не се беше случило нещо скандално....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор