Майкъл Е. Тайгър е преподавател по право в Юридическия факултет на Университета Дюк. Най-известните му трудове са „Как да мислим за тероризма“ (Thinking About Terrorism, Chicago: American Bar Association, 2007) и „Борба с несправедливостта“ (Fighting Injustice, Chicago: American Bar Association, 2002).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джон Мейдж е изпълнителен директор на фондация „Монтли Ривю“ и адвокат по професия.

 

 

ПРОЦЕСЪТ ЗА ПОДПАЛВАНЕТО НА РАЙХСТАГА (1933 – 2008 Г.) КАК СЕ СЪЗДАВАТ ПРАВО И ИСТОРИЯ

Брой 5-6, Май-Юни 2013

 

 

През първото десетилетие на ХХ век германската национална държава обединява мнозинството от немскоговорящото население в Европа (с изключение само на живеещите в Швейцария и в Австро-Унгарската империя) и е една от водещите страни в света. Тя се гордее със своята технологично усъвършенствана промишленост, с един от най-високите доходи на глава от населението, втората по големина армия и третия по големина флот в световен мащаб. Германия е в мир, с изключение на малки военни операции срещу бунтуващото се непокорно местно население в Югозападна Африка. Тя е сред водещите държави в света по предоставяне на основно социал­но осигуряване и въпреки това счита за неприкосновена частната собственост и върховенството на закона, освен в ясно очертаните граници на националната сигурност.

През първото десетилетие на ХХI век германската национална държава обединява мнозинството от немскоговорящото население в Европа (без групите, живеещи в Швейцария и в Австрия), нейната промишленост е технологически напреднала и доходите на глава от населението са високи. Военният ù бюджет е шести по големина в света и тя е в мир, с изключение на малки военни операции срещу бунтуващото се непокорно местно население в Афганистан. Независимо от направените...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор