Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

ИЗБОРИ КАТО НИЩО ДРУГО НА СВЕТА

Брой 5-6, Май-Юни 2013

1. Уникалният вот на 12 май

Изборната нощ на 12 май вероятно ще се запомни като една от най-драматичните в историята на българския преход, започнал на 10 ноември 1989 година. За първи път в новата история на България партията — победител в изборите, се оказа в абсолютна парламентарна изолация и въпреки добрия си резултат не може да състави кабинетпо никакъв начин. Разпиляването на доста гласове за малките партии подреди Народно събрание само с четири формации: ГЕРБ — с 97 депутати, Коалиция за България — с 84, ДПС  — с 36, и „Атака“ — с 23.

За първи път в изборната нощ победилата партия ГЕРБ отказа да даде пресконференция с надеждата нещо в резултатите да се обърне. Чудто за тях не се случи и още вечерта след гласуването стана ясно, че БСП и ДПС са готови да застанат зад програмен кабинет, оглавен от Пламен Орешарски, който още преди изборите беше обявен като кандидат за премиер.

Позицията на „Атака“ остана неясна. Лидерът ù Волен Сидеров декларира, че не желае да участва в никакво управление, но пък и даде ясно да се разбере, че за нищо на света не би влязъл в коалиция с ГЕРБ. В изборната нощ той обяви нещо, което повтори многократно след това – че една от основните цели на бъдещото управление трябва да бъде ревизия на всичко извършено от  кабинета на Бойко Борисов.

Победилата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор