Александър Лилов  
(31.08.1933 - 20.07.2013)

БЪДЕЩЕТО НА СОЦИАЛИЗМА Е СОЦИАЛИЗМЪТ НА БЪДЕЩЕТО

Брой 7-8, Юли-Август 2013

Предлагаме на читателите последната специално написана
за сп. "Ново време" статия на проф. Александър Лилов.
Тя е публикувана през август 2011 г. в изданието,
посветено на 120-годишнината
на Българската социалистическа партия.
 

 

Българската социалистическа партия навлезе в своята 120-годишнина. Това е щастливо събитие за нас, социалистите, и респектиращ факт за нашите идейни и политически противници. Сто и двадесет години за една политическа партия — това е рядък факт не само за България, но и за Европа и света. Каквито и критики и хули да се изричат срещу БСП, малко са партиите, които имат зад гърба си век и две десетилетия история. Забележителен юбилей, с който с право се гордеем.

Обикновено в юбилеите доминират триумфалните тонове. Това е напълно естествено. Юбилеите са равносметка на успехите и извор на заслужено самочувствие. Сто и двадесет години вярност към социалистическите идеи, 120 години борба за свобода и благоденствие на трудовите хора — такава е политическата и идейната визитка на БСП.

Доста се затрудних, когато по покана на Юрий Борисов трябваше в 3-4 страници да изкажа в качеството си на бивш председател на БСП през 1990 и 1991 г. моето юбилейно послание към нашата вече 120-годишна партия. Накрая реших, че тъй като бях на този нагорещен до...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови