Жюлиен Бриго е френски журналист и фотограф. Роден е през 1980 г. в Дюнкерк. Работи на свободна практика за различни френски издания, в т.ч. месечника „Le Monde Diplomatique“.

ОБЛАСТНИ МЕРОПРИЯТИЯ ЗА СЪВЗЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПЕЧАТ

Брой 9, Септември 2013

 

Откупуването на достоуважавания Вашингтон постот Джефри Безос, основател на сайта за онлайн продажби „Амазон“, показа колко уязвима е станала печатната преса. Във Франция някои вестници опитват да балансират финансовото си положение, като предлагат своите услуги при провеждането на различни форуми из страната.

 

ПЕТЪК, 29 март 2013 г. Над Националния театър на Бретан, в сърцето на гр. Рен, се свечерява. Приключва първият ден от форума на вестник „Либерасион“. В продължение на два дни екипът на ежедневника води над петдесет срещи-събеседвания на тема „Цари ли доверие?“ Малко след 20 часа на входа на безвъзмездно предоставения от общината театър се появява засмян Кристоф дьо Маржери — главен изпълнителен директор на „Тотал“. Той се готви за среща с „опонентката“ си за следващия ден, американската журналистка Алисън Смейл, член на клуба „Давос“ и главен редактор на „Интернешънъл хералд трибюн“. Много ги обичам форумите на Либе“!, споделя той пред нас. Последният път в Рен бях опонент на Ерик Орсена. Е, добре, не точно опонент... Участвах и на форума в Лион, срещу г-жа Дюфло. И с онзи с мустака се справих, да, г-н Бове..., не спира да нарежда. Нали целта...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор