Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

ПОЛИТИЧЕСКАТА ФЕНТЪЗИ САГА НА БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

Брой 9, Септември 2013

Цялото политическо лято мина в напрегнато очакване на есента. Беше почти като във фентъзи сагата „Игра на тронове“ на Джордж Р.Р. Мартин, където всички чакат с напрежение от неизвестното дългата и люта зима. Същият сценарий се разигра и в България. Август прелетя по-бързо от правителствен мандат и дългоочакваният септември се появи на хоризонта.

4 септември беше датата, на която протестиращите (масово вече наричани „протестъри“) бяха организирали събитие, което кръстиха „Голямото посрещане на депутатите“. Събитието обаче се превърна по-скоро в голямата битка на автобусите, защото в крайна сметка протестиращите се провалиха в осигуряването на численост пред Народното събрание. Там се събраха около 3 хиляди души, но 85 на сто от тях бяха членове на ГЕРБ, докарани от цялата страна. Бойко Борисов се появи пред протеста и бе аплодиран възторжено. После, за да бъде унижението пълно, прати сред протестърите и Цветан Цветанов и така камерите на телевизиите запомниха следната картина: тези, които твърдяха, че протестират срещу олигархията посрещат с аплодисменти Цветан Цветанов. От другата страна на парламента пък бе организиран също внушителен контрапротест, който показа, че има паритет на силите и това предсказа драматичната есен, много преди тя наистина да влезе в своя разгар.

1. Краят...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор