Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

ГОДИНАТА НА ХОРАТА ФАКЛИ

Брой 12, Декември 2013

 

Ако хората имаха умението да разчитат знаците, които Вселената палаво им дава, вероятно нямаше да се учудват на всичко, което се случи през 2013 година. Но съдбата е такава — да бъдем слепи за бъдещето и да посрещаме събитията с гняв, учудване, ярост и смях.

Ех, ако имахме трето око и тайно знание, още от новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев в навечерието на 2013-а щяхме да се досетим, че ни предстои година на лъжи, подмени и нездравословно количество измами. Защото, нека да си припомним, в тази своя реч държавният глава, седящ в кресло като Хари Потър и говорещ като Кашпировски, ни пробута пейзаж от Скалистите планини в щата Колорадо и го представи за прелест от българската природа. После от президенството кършиха пръсти, наказваха служителки, опитваха се всячески да излязат сухи от този скандал, но фактът си е факт. Първата подмяна за 2013 година беше налице и тя се превърна в метафора за всичко, което се случи след нея. Самият Плевнелиев се оказа една голяма лъжа, политик, приличащ на анимационен герой, който се опитва да мине за истински, но всеки път корабокруширащ от тежестта на смазващо тъпия пиар, който го заливаше като катран.

Оказа се, че и управлението на ГЕРБ не е толкова стабилно, колкото внушаваха влюбените медии и платените анализатори. Само месец след новогодишната издънка на Плевнелиев...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор