Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info). Кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България в изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г.

ЧЕРВЕНАТА, ПО-ИСТИНСКАТА БЪЛГАРИЯ (Записки на кандидата за евродепутат)

Брой 3, Март 2014

 

Истината е, че тези, които излязоха да протестират през лятото, въпреки нарцистичните етикети, с които се бяха самовъзнаградили красиви, умни, блестящи, модерни, съвременни и извисени“ всъщност нямат ни най-малка представа в каква страна живеят. Те обитават някакъв стерилен свят от медийни клишета и решиха, че съдбата им отпуска шанса да участват в някаква лакирана псевдореволюция, която няма да разбие основите на икономическото статукво, само леко ще промени върховете на политическия елит, но за сметка на това ще ги накара да се чувстват бунтари за малко и ще ги изпълни с истории, които да пробутват на внуците като смислен житейски опит.

Само кратка обиколка из другата България обаче онази, която не присъства в телевизионните новини, или се появява само за минутка, най-вече в репортажите за някое особено драматично убийство, ще те убеди, че ако искаш смислена промяна, ако наистина желаеш по-добър живот, трябва да знаеш с точност до милиметър какво не е наред.

Трябва да познаваш истинските хора, а не медийните им сенки, да си наясно с истинските проблеми, а не с виртуалните измислици, да можеш да прогледнеш за истината, че

социалните драми са далеч по-огромни,
отколкото може да си ги представи
дори въображението...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор