ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКА И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА БСП

Брой 9, Септември 2014

 

Макар че е адресирана до БСП, настоящата разработка е професионална и непартийна по съдържание. Предлаганите идеи за икономическа и социална политика заслужават внимание от всяко бъдещо правителство на България, което наистина си е поставило задачата да изведе страната от кризата, да нормализира икономическия, социалния, етническия, психологическия и политическия климат, да възстанови справедливостта в обществото и да спечели отново доверието на хората за успешното развитие на България през следващите години и десетилетия. Само крайно дясно правителство, чието икономическо кредо е пазарният фундаментализъм, може да не приема настоящите препоръки.

Фундаменталната стратегическа социално-икономическа цел на България е повишаване качеството на живота на хората чрез модернизация на икономическата и социалната система, полагане основите на обществото на знанието и ускорената интеграция в ЕС. По принцип това никой не оспорва.

За постигане на тази фундаментална дългосрочна цел България може да си постави следните по-конкретни социално-икономически цели на хоризонта на 2020 г. и по-нататък до към 2030 година: повишаване на реалните доходи; ограничаване на оскотяващата бедност; смекчаване на социалната поляризация; модернизация на здравеопазването, образованието и науката; развитие на нацио­налната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови