Вероника Делибалтова е родена на 14 юни 1988 г. в Сливен. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“. В момента е стажант в адвокатско дружество. В края на март тази година бе избрана за председател на Младежкото обединение в БСП. Член е на Изпълнителното бюро на БСП.

ДА НЕ ЖИВЕЕМ КАТО РОБИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ КЛИШЕТА

Брой 9, Септември 2014

За по-младите хора учредяването на Първия интернационал през 1864 г. и 9 септември 1944 г. са слабо познати факти от историята. Познанията са формирани от семейните политически нагласи, а напоследък и от медиите. Безспорно е, че и двете исторически събития поставят граници и променят дневния ред за своето време.

Лявата идея в България днес е загубила много. Дори мога да кажа, че голяма част  от съвременните млади хора не харесват лявото като носител на свободата, справедливостта, равенството пред закона. И не харесват БСП. Те по-скоро рядко правят разлика между леви и десни политики, защото имат объркана от прехода представа за историята и за политиката изобщо. Възприятията им за съвременния политически живот се принизяват до харесването или не на дадени личности, без значение какви идеи се стремят да налагат тези личности в обществения живот. Това принизяване дори се подхранва от безспирното говорене за лидери и лидерство, внушения и опит дори за създаване на култ към личността. Съдържанието в говоренето се цени по-рядко, а в политическите дебати всяка идея, свързана с подобряване благосъстоянието на хората, по-често е отхвърляна, не среща адекватна подкрепа.

Наша мисия, на членовете на БСП и на последователите на лявото, е да доказваме, че именно идеите за справедливо общество, свобода и равнопоставеност са по-близо до хората, а не онези, които...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор