Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

ТРИ ПРИЧИНИ ЗА ВЕЧНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА У НАС

Брой 10, Октомври 2014

 

Идеята, че българската политика е в хронична криза, няма да удиви никого. Това е факт, банален като виц на Къци Вапцаров. Според един мой приятел тази криза дори е толкова постоянна и вечна, че е време да захвърлим на боклука самата идея за „преход“. Защото преход като минимум означава, че вървим нанякъде. А според моя познат вечната криза на политиката у нас ще е трайно състояние, от което няма да има излизане никога.

Аз все още не споделям този възглед, но има три мегапричини за политическото състояние на държавата и вървящия към абсолютен блокаж политически модел. Това са причини, които няма да чуете от „умните, красивите, блестящите и проспериращите“, защото те са затворници на собствените си глупави клишета за света. Няма модел „Кой“ в България. Ама наистина няма. Има мафия, а тя не е червена, синя, зелена или лилава. Мафията, която сега всички свързват с Пеевски, едно време се наричаше Славчо Христов и кръгът „Олимп“. Тоест „червените боклуци“ са невинни, каквото и да обяснява „Протестна мрежа“ в своя истеричен гняв. Всички са еднакво виновни и поради това вървим към огромен проблем. Защото едната част от политическото пространство вечно се изкарва невинна като жрица на нощта, която иска да се запише в манастир, за да забрави виновното си минало.

Кои са трите причини?Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор