„Ключовият проблем е, че не виждаме желание у нашите партньори в Киев проблемът за отношенията с Югоизтока да се реши мирно, с помощта на преговори.“

ЗА СПОРАЗУМЕНИЯТА ОТ МИНСК

Брой 10, Октомври 2014

 „Световният ред: нови правила или игра без правила“ - изказване на Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, 24 октомври 2014, Сочи

 
Въпроси и отговори

 

М. ПОГРЕБИНСКИЙ: Владимир Владимирович, пристигам от Украйна, тя преживява трагични времена за първи път от 70 години. Моят въпрос засяга възможността за урегулиране. Вие споменахте, че е имало момент, когато се е обсъждал тристранен формат: Русия – Украйна – Европа. Европа не го е приела тогава, след което се случиха цял ред трагични събития, в това число загубата на Крим, гибелта на хиляди хора и така нататък.

Не толкова отдавна Европа заедно с Украйна и Русия се договориха, че все пак такъв формат е възможен, нещо повече, прието бе съответно решение. В този момент се появи надежда. Какво се случи след това? Какво се случи между Москва и Брюксел, Москва и Берлин, че сега ситуацията изглежда съвсем ненормална? Не е ясно до какво може да доведе всичко това.

 

 

В. ПУТИН: Вие знаете, случи се нещо, което може да се охарактеризира с това, че нищо не се случи. Имаше договорености, но те не се спазват в пълен обем. Но може би е и невъзможно спазването им в пълен обем от двете страни.

Нито...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор