„Украйна е доста сложно съчинено държавно образувание и ние изхождаме от тази историческа даденост.“

НОВОРУСИЯ - ЧАСТ ОТ УКРАЙНА ИЛИ...

Брой 10, Октомври 2014

 „Световният ред: нови правила или игра без правила“ - изказване на Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, 24 октомври 2014, Сочи

 
Въпроси и отговори

 

Н. БАКЛИ: Казвам се Нил Бакли, вестник „Файненшъл таймс“. Господин Президент, както бе съобщено, един от Вашите глобални колеги е казал, че вие не мислите Украйна за реална страна. Смятате ли, че Украйна е страна, която се състои от части на други страни? Бихте ли потвърдили това свое изказване? Смятате ли, че Украйна има право на съществуване като суверенна независима държава и реална държава ли е наистина Украйна? Не е ли Новорусия – този регион, за който неотдавна говорихте, част от тази страна? Ако е така, защо средствата за масова информация, в това число репортерите на моя собствен вестник, твърдят, че сега в Новорусия има войници в руска униформа? И бих искал да се възползвам от възможността да изразя своята увереност в достоверността на фактите, представени от нашия репортер, независимо че днес той бе подложен на недостоверна критика от страна на руските власти.

 

В. ПУТИН: Никога не съм подлагал на съмнение обстоятелството, че Украйна е съвременна пълноценна, суверенна европейска държава.

Друг...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор