„Не мисля, че САЩ са заплаха за нас. Намирам за погрешна политиката на управляващите кръгове.“

ЗА АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА

Брой 10, Октомври 2014

 „Световният ред: нови правила или игра без правила“ - изказване на Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, 24 октомври 2014, Сочи

 
Въпроси и отговори

 

Т. ТРИСТЕР ГАТИ: Аз ще говоря в духа на Валдайския форум. Надявам се, че така ще  разберете моя въпрос. Преди няколко седмици господин Обама посочи три предизвикателства: болестта ебола, ИДИЛ и Русия – заради събитията в Украйна. Руските лидери бяха много възмутени и разстроени от тази формулировка. Но аз не чух от Вас за трите предизвикателства. А чух само за един световен проблем – САЩ.

Аз не мисля, че основата на външната политика е в това, че ние не сме длъжни да отчитаме интересите на Русия, но смятам, че интересите на Америка също трябва да се отчитат. Честно казано, аз не мога да позная страната, която Вие описвате в своите изявления. Въпросът ми е: кои са тези  „те“? Към кого се обръщахте в речта си? Това президентът Обама ли е, американският елит, който определя външната политика, или е американският народ? И кое описвате като „генетичния код на САЩ в следвоенния свят“? Вие говорехте, че не можете да работите със САЩ въобще или с най-близките съюзници на САЩ?

Още един въпрос. Виждате...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор