„Здравият консерватизъм означава да се използва всичко ново и добро за развитието, а не че смятаме да се консервираме.“

ЗА КОНСЕРВАТИЗМА И МОДЕРНИЗАЦИЯТА

Брой 10, Октомври 2014

 „Световният ред: нови правила или игра без правила“ - изказване на Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, 24 октомври 2014, Сочи

 
Въпроси и отговори

 

ФЪН ШАОЛЕЙ: Уважаеми господин Президент! Моят въпрос засяга процеса на модернизация на Русия. Вие вече няколко пъти подчертахте важността на една концепция – за  консерватизма. Аз мисля, че това е ключова, много важна концепция за модернизацията на Русия.

Вие прекрасно знаете, че в Европа, в САЩ, в Източна Азия също има такава концепция за консерватизма. Можете ли да ми обясните своеобразието на Вашата концепция и по какво тя се отличава от другите? Ще бъде ли това доминиращата концепция за развитието на Русия, или е временна, за някакъв определен период?

 

 

В. ПУТИН: Първо, концепцията за консерватизма не сме я измислили ние. И тази концепция, за която аз говоря, не се отличава много от традиционното разбиране на това явление или този ред на нещата.

Това съвсем не означава, че консерватиз­мът е някаква изолация и нежелание за развитие. Истинският консерватизъм предполага да се използва всичко най-добро, ново, перспективно за осигуряване на последователно развитие.

Заедно...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор