„Никой никога, дори малките страни, не вземат решения под натиска на санкции. За страна като Русия пък е съвсем изключено да прави нещо под натиск.“

ЗА АНТИРУСКИТЕ САНКЦИИ

Брой 10, Октомври 2014

 „Световният ред: нови правила или игра без правила“ - изказване на Владимир Путин пред международния дискусионен клуб „Валдай“, 24 октомври 2014, Сочи

 
Въпроси и отговори
 

И. КРЪСТЕВ: Здравейте! Аз се казвам Иван Кръстев. В България има определение за песимизма и оптимизма: песимистът е човек, който смята, че ситуацията е стигнала до самото дъно, а според оптимиста тя може да бъде още по-лоша. От тази гледна точка аз съм оптимист.

Ще задам два въпроса. Първият: Вие много сурово се отнасяте към хората, които излизат на улиците във всички региони на света. Но аз съм уверен, че те ще продължат да излизат. През последните пет години имаше много протести в много страни. В резултат на съществуващите технологии, в резултат на това, че хората не вярват на своите елити, те са нещастни. Вие мислите ли, че без революция можем да променим света? Не мислите ли, че трябва да бъдем по-гъвкави в този смисъл?

 

Вторият въпрос се отнася за Европа. Много хора смятат, че позицията на Европа по кризата в Украйна може да бъде обяснена само с американския натиск. Според Вас може ли позицията на Германия да бъде обяснена с американския натиск?

 

В. ПУТИН:...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор