Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

МИТЪТ ЗА ИНФОРМАЦИОННАТА ВОЙНА НА РУСИЯ

Брой 4, Април 2015

Кои са истинските „хибридни“ касапи

 

От служебният кабинет на Близнашки досега Министерството на отбраната прави отчаян опит да прокара в официален документ идеята, че в България се води „хибридна война“. Най-напред в прословутата „Стратегия 2020“ Русия бе определена като заплаха за България, въпреки явното нежелание на хората да я припознаят като враг, и най-важното — въпреки масовото обществено неодобрение на политиката на санкции срещу Москва.

Самият опит за налагане на тезата за „хибридна война“ е начин за водене на „хибридна война“. И то срещу всички българи. Защото именно тези, които от години системно се опитват да промият мозъците на хората, сега използват един конфликт, за да наложат като диктатори своята теза и да започнат да преследват всеки, който не я споделя.

Няма руска „хибридна война“ в България. Има единствено хора, които отказват да следват спуснатите отгоре клишета за въобразените заплахи. Хората масово не припознават Русия като враг. И фактът, че отново и отново се натяга все същата гайка, подсказва, че агентите на чуждо влияние вече се чувстват отчаяни.

Системното натякване за някаква величествена, мистична и всеобхватна руска дезинформационна война в европейски мащаб е най-налудничавото...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор