ВЪЗДУШНИЯТ АС ГЕН. РУМЕН РАДЕВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ КАТО КАНДИДАТ НА БСП

Брой 3-4, Септември-Октомври 2016

Доскорошният началник на Военновъздушните сили (ВВС) генерал Румен Радев влезе в кампанията за избор на президент на България като кандидат на БСП. Ген. Радев подаде рапорт за напускане на армията през август, изразявайки несъгласие с правителствената политика в областта на отбраната и сигурността.

„От всички държави със собствена изтребителна авиация в НАТО единствено България е поканила съюзни държави за съвместен „еър полисинг“ срещу заплащане, което е неизгодно за страната и демотивира летателния и инженерно-техническия персонал на българските ВВС, подчерта той.

България е лоялен член на ЕС и на НАТО, но нашата външна политика трябва да се разработва в София, да бъде съобразявана с нашите национални интереси и да бъде отстоявана навън в тези съюзи, в които членуваме, а не да става обратното“, убеден е кандидатът.

Според него Русия в никакъв случай не трябва да се обявява за враг. България трябва да възстанови диалога и доверието и да предотвратява всякакви ескалации на напрежението между НАТО и Русия, която в последните години е станала непреодолим фактор в решаването на множество проблеми от съвременния глобален свят, смята ген. Радев.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови