Катя Владимирова е университетски преподавател и изследовател в областта на икономическото и социалното развитие, политики по пазара на труда и управление на човешките ресурси. Професор в УНСС. Гост-професор на Университета Париж 8, на Университета „Le Mirail“ в Тулуза и др. Дългогодишен сътрудник на изследователския институт на БАН в областта на демографските изследвания.

ИКОНОМИКА ЗА ХОРАТА

Брой 1-2, януари-февруари 2017

 Обединяващо звено за икономическата и социалната политика е концепцията за стабилен икономически растеж в полза на заетостта, основан на висока производителност и високо качество на работната сила.


 

Икономиката на ХХI век, новата икономика за Европа се очаква да бъде икономика, основана на знанието, инвестирано в нови технологии на производство и разделение на труда управление, във високо образование и професионална квалификация на работещите. Стабилният икономически растеж се приема като естествена основа за постигане на социална кохезия на обществото.

България е страна в процес на икономическа и социална интеграция, която търси достойно място в европейското и световното разделение на труда. За това ѝ е необходима адекватна политика за икономическо и...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови