Къдринка Къдринова е журналист международник. Председател на Сдружение­то на испаноговорещите журналисти в България и отговорен редактор на сайта на СБЖ. Работила е във всекидневниците „Народна младеж“, „24 часа“, „Сега“, „Монитор“, сп. „Тема“. Автор е на книгите „Под небето на Матагалпа“ (1987), „Романси в глобално кърваво“ (2005), „Виетнам – феникс и дракон“ (2009).

„АРЖЕНТИНА И БРАЗИЛИЯ НЕ ВЪРВЯХА КЪМ СОЦИАЛИЗЪМ, ЗАТОВА ИЗГУБИХА ПЪТЯ”

Брой 1-2, януари-февруари 2017

 

   На XVII европейска среща за солидарност с Куба, състояла се през ноември м.г. в Стокхолм, имах възможност да разговарям с почетната гостенка от Острова на свободата д-р Алейда Гевара – дъщеря на легендарния латиноамерикански революционер Ернесто Че Гевара. Като лекар педиатър с опит в Никарагуа, в Ангола и в родната си Куба, а също и покрай многото си контакти със социални движения из различни латиноамерикански страни, Алейда има доста широк поглед върху съвременните процеси в света. Говорихме за много неща, но тук ще предложа онази част от интервюто, в което тя изказа оценките си за актуалната обстановка в Латинска Америка.

  

 

 – Какво ще кажеш за процесите в Латинска Америка днес? Има ли реванш на десницата?

 – Виждаме, че след смъртта на Уго Чавес процесът на обединение и интеграция в Латинска Америка изпитва силен натиск да бъде обърнат назад. Но нещата не са еднозначни. В страните, в които се стигна до такъв обрат, не можем да говорим за загуба на левицата, защото процесите не са били същински леви. В Аржентина президентът Нестор Кирхнер...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор