Калин Първанов е журналист с 22-годишен опит в български медии. Завършил е психология, специализирал е политически мениджмънт. Участник в Инициативния комитет „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“.

МИЛА РОДИНО, ТИ СИ ДАНЪЧЕН РАЙ... ЗА КОГО?

Брой 5-6, септември-октомври 2017

Преди 10 години данъчната система в България беше драстично отклонена от европейските норми след сговор в елита. Гражданската инициатива „Да спрем машината за неравeнство! За справедливи данъци“ провокира политиците с въпрос дали волята на близо 30 000 души означава повече от прищевките на 57 човека. Провокирани са и обикновените хора - дали не е време да си върнат не само парите, които им бяха отнети, но и правото да участват в демократично вземане на решенията.


 

Група граждани и организации стартираха национална подписка „Да спрем машината за неравeнство! За справедливи данъци“. Първата по рода си гражданска инициатива, в чийто фокус е държавният бюджет за следващата година, разбуни духове и повдигна въпроси:

Защо е проблем неравенството?

Абсолютно равенство между хората няма и е невъзможно да има. Крайното неравенство, както виждаме, е възможно, но разяжда социалната тъкан на обществото. Превръща го в сбор от индивиди или в най-добрия случай – в сбор от групи по мимолетни общи интереси и занимания. Когато неравенството стигне високи...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор