Живко Георгиев е социолог, управител на социологическата агенция „Джи консултинг“. Ръководи сп. „Ново време“ през 1991-1992 г.

„НОВО ВРЕМЕ” ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО НА НОВОТО ВРЕМЕ

Брой 7-8, ноември-декември 2017

Пред лявото има повече въпроси, отколкото отговори, а мисията на списанието е заложена в неговото име


 

В началото на 90-те години се оказах за кратък период главен редактор на сп. „Ново време“. Защо на поредния форум на БСП са се спрели на мен, не знам. Допускам, че в новата ситуация не е имало желаещи, а и са търсели нови лица, едновременно с лява политическа ориентация, но и несвързани с партийно-политическа кариера в БКП.

Политическата ми активност към момента се изчерпваше с търсенето на нови леви алтернативи в движението „Път към Европа“ и консултации в области, релевантни на социологическата ми компетентност.

Приех го като жест към новопоявилите се реформаторски леви движения във и около БСП и с ясното съзнание, че сп. „Ново време“ в новите условия по необходимост ще се окаже в ситуация, по-близка до тази при появата си, отколкото преди 2–3 години.

Докато бях главен редактор, редакцията се редуцира до 2–3 души, финансовата подкрепа едва покриваше издателските разходи....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови