Юрий Борисов  e доктор по философия. Главен редактор на сп. „Ново време“ от 2001 до 2015 г.

РОЖДЕНИ ДНИ

Брой 7-8, ноември-декември 2017

 – Благодаря ви, че дойдохте, приятели, да почерпя на патерица. Пия за ваше и за мое здраве! – министърът на финансите погледна всеки от тримата си гости, усмихна се и отпи от „Brunello di Montalcino“ 2000.

– Кольо, стълб наш финансов, да хилядиш! – вдигна чаша и министърът на търговията.

Министърката на земеделието отговори на поканата за тост с лаконично „Наздраве!“ и широка усмивка. Министърът на туризма вдигна чашата си бавно и тържествено, сякаш го очакваше амброзия, а не уиски.

Слънцето, червено и сънливо, вече се спускаше зад Витоша. Огромната веранда от бял мрамор с кафяви жилки хвърляше искри. Пред нея безкрайният килим от късо подстригана трева омагьосваше с всички нюанси на зеленото. Десетки дюзи разпръскваха леки водни пелени – температурата продължаваше да държи 30.

Масата не беше претрупана – две бутилки бяло вино, уиски, минерална вода, лед, три купи с плодове, малки купички с ядки, две тавички със суши и свински ребърца. Млад мъж в елегантни черен панталон и бяла риза стоеше почти мирно на десетина метра и наблюдаваше масата, готов да се намеси, ако нещо свърши или някой от гостите поиска друго.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор