Маркус Робъртс отговаря за международните проекти в YouGov. Работил е за Лейбъристката партия във Великобритания и за Демократическата партия в САЩ, както и за редица мозъчни тръстове и кампании в Европа и Америка.

 

ДА СЕ ЗАЛАВЯМЕ ЗА РАБОТА

Брой 1-2, януари-февруари 2018

 

Забравете за политиката на идентичността. Работните места трябва да заемат централно място в лявата стратегия, ако иска да спечели отново работническата класа

 

През декември Националният статистически институт на Великобритания обяви, че сред подкрепящите напускането на ЕС англичани най-голям процент са тези, които в последните две десетилетия са живели в най-слабо развитите региони на страната.

Това, че подобно заключение е новина, само по себе си илюстрира проблема, пред който са изправени прогресивните сили в Обединеното кралство, ЕС и Съединените щати: благодарение на политиката на идентичност, фокусирана върху имиграция­та, в дневния ред на левите културата и статутът на малцинствата заеха по-централно място, отколкото исторически обоснованата им фокусираност върху икономиката.

Това не означава, че правата на ЛГБТ (1), равенството на половете, правата на етническите малцинства и т.н. не са присъщи на левите избиратели (много от които споделят прогресивни ценности заедно с други представители на средната класа). По-скоро левицата напоследък не обръща достатъчно...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор