Европа трябва да се промени.Под това мото на 10-11 ноември 2017 в Марсилия се събраха представители на около 100 леви партии, екологични платформи и движения, синдикални и социал­ни организации, неправителствени организации, граждански движения и интелектуалци от над 30 европейски държави.

 Марсилският форум се очертава като пространство за дългосрочно политическо сътрудничество, което търси алтернатива за Европа, основана на солидарност, демокрация, антирасизъм, мир и екологична устойчивост.

 Инициативата е подписана и от българския евродепутат Георги Пирински, който взе участие в дебатите в Марсилия.

МАРСИЛСКИ ФОРУМ

Брой 1-2, януари-февруари 2018

 КЪМ ВТОРИ ФОРУМ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛЕВИ, ЗЕЛЕНИ И ПРОГРЕСИВНИ СИЛИ

 

Ние, като представители на различни сили, се събрахме в Марсилия на 10 -11 ноември 2017 година, за да обсъдим въпроси от особено значение за милионите хора от цяла Европа. Целта бе да се фокусираме върху прогресивните алтернативи срещу авторитарните, патриархалните и антисоциалните политики на много европейски правителства и на Европейския съюз, както и върху все по-ограничените права на работниците. Ние се обявяваме в подкрепа на социални и устойчиви политики с оглед да предотвратим абсолютната разруха на околната среда и да защитим една Европа на мира.

В светлината на нашите дискусии, както и на подчертания консенсус, който изкристализира от тях, е очевидно, че е дошло времето да съдействаме да се създаде пространство, позволяващо на левите, зелените и прогресивните сили от всички краища на Европа с общи усилия да посрещнат предизвикателството за създаване на стратегическо предложение за формулиране на алтернативен модел за европейска интеграция, който да е равнопоставен (в текста на английски: „horizontal“), хоризонтален, егалитарен, социално напредничав, солидарен с хората от други...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор