МЕЖДУНАРОДНАТА ФОНДАЦИЯ „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ” ОТЧЕТЕ СВОЯТА ДЕЙНОСТ

Брой 1-2, януари-февруари 2018

Международната фондация „Георги Димитров“ отчете двугодишната си дейност на организационно събрание,състояло се на 22 декември 2017 г. в София. Основана преди 20 години, фондацията има постоянна задача да пропагандира революцион­ната, политическата и държавническата дейност на великия българин Георги Димитров.

Наред с това тя се бори за запазване на историческата истина за антифашистката борба в България; както и срещу възраждането на фашизма и засилващите се прояви на неофашизъм. Популяризира успехите на България от периода на нейното социа­листическо изграждане и подпомага работата на парламентарната коалиция „БСП за България“.

Ликвидираната след 10 ноември 1989 г. Димитровска награда бе възстановена през 2004 г. със статут „Международна димитровска награда за политика, литература и изкуство“. Оттогава лауреатските звания се присъждат на всяка четна година за рождения ден на Георги Димитров. Те се дават на изявени политици за активна дейност в защита на демокрацията и укрепване на Левицата, а също и на дейци на литературата, изкуството и музиката, създали високохудожествени...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор