Къдринка Къдринова е журналист международник. Коментатор в сайта „Барикада“ и отговорен редактор на сайта на СБЖ. Работила е във вестниците „Народна младеж“, „Диалог“, „24 часа“, „Сега“, „Монитор“, била е зам. главен редактор на сп. „Тема“ и редактор международни новини в програма „Хоризонт“ на БНР. Автор на три книги. Председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, член на СБЖ и СБП.

СУВЕРЕНИТЕТ И ДЕМОКРАЦИЯ ПО ВЕНЕЦУЕЛСКИ

Брой 5-6, май-юни 2018

Защо в Латинска Америка солидарността не пречи на суверенитета, а е част от него

  Интересно схващане за суверенитета и ненамесата във вътрешните работи на други страни демонстрира наскоро мнозинството в Европейския парламент. Навръх националния празник на Венецуела 5 юли – деня, в който през 1811 г. е обявена Декларацията за независимост на тази южноамериканска република, 455 евродепутати гласуваха „за“ резолюция, постановяваща, че същата тази Боливарска република Венецуела (наречена така в чест на освободителя от испанския колониализъм Симон Боливар) трябва да проведе нови президентски избори.

Защото проведените на 20 май т.г., в които с 68% от гласовете втори мандат получи досегашният президент Николас Мадуро, не били достатъчно демократични.

100 евродепутати гласуваха против това решение, 29 се въздържаха. Все пак резолюцията бе утвърдена с вота на мнозинството. Което, разбира се, поставя въпроса

защо 455 евродепутати смятат, че имат право да диктуват
на страни, дори нечленуващи...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #1 profile 2018-10-31 08:06
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

schnauzer-forum.co.uk/.../...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор