Агенцията на Европейския съюз за основните права или АЕСОП (на англ.: European Union Agency for Fundamental Rights или само Fundamental Rights Agency; FRA) е агенция на Европейския съюз със седалище във Виена, функционираща от 1 март 2007 г. Учредена е с Регламент (ЕО) № 168/2007 от 15 февруари 2007 г. като наследник на Европейския център за мониторинг на расизма и ксенофобията.

 

ТРУДОВАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ В ЕС – КАКВИ МЕРКИ ВЗЕМА СЪЮЗЪТ

Брой 7-8,юли-август 2018

 

Доклад на Агенцията на ЕС за основните права на човека (FRA)

Агенцията изследва формите на престъпно тежка трудова експлоатация на работници, постъпили на работа от една държава членка на съюза в друга или от трети страни.

Големите световни икономически различия, както и нарастващото глобално движение на стоки и услуги, водят до тежка експлоатация на труд. Притиснати от политическите и икономическите условия в собствените си държави, много хора избират да работят зад граница, като често се съгласяват на условия, много по-ниски дори от родните стандарти.

Обикновено местенето в чужда страна създава предпоставки за социална и икономическа уязвимост. Социалното изключване вследствие на незнание на местния език, липса на социални контакти извън тези на работното място и липса на осведоменост за местните работни стандарти и възможности за правна помощ създават повишават риск от експлоатация на човешки труд.

Трудовата експлоатация на работници...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор